Pages

tabung nikah saya

Makhluk Bumi Disini

Wednesday, July 6, 2011

Penyapu dan penyodok

Biasanya, ada penyapu, ada lah penyodoknya, Betul tak?.Hehe.. Comel tak penyapu dan penyodok saya nih?

Baru beli nih, kat Mydin Putrajaya bulan lepas. Ahaks..Tapi bau jer guna 2 hari lepas.Yang ni versi kecik punya..RM2.90. Harga bergantung pada size dan kedai.. Alaaa, beli untuk sapu habuk2 kecil jer. Eh, habuk mestilah kecil! Apa daaa.... 

Aku, bila tengok penyapu dan penyodok kecik macam ni, aku teringat kat arwah Datuk. First time tahu kewujudan penyapu penyodok kecil macam ni dari arwah. Tahun 2000 dulu. Beliau yang mula beli.. Arwah beli untuk sapu tahi cicak dalam biliknya. Arwah beli kaler Oren. Masih ada  dan berguna lagi hingga kini kat kampung aku. Nak beli kaler Oren gak, tapi takde stok, so rembat kaler Pinklah, cantik juga ya!

p/s: makin rajin sapu bilik guna penyapu penyodok comel ini.... ^_*

2 comments:

  1. pinjam nak sapun bilik..hehehe

    ReplyDelete
  2. hehehe
    pink pun cantik....
    rajin2 ler mengemas ye!

    ReplyDelete